Iskolánkról

 "Hittel tedd meg az első lépést. Nem kell hozzá
látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot."

(Martin Luther King)

 

1995-ben indult útjára a Művészetért Közalapítvány által fenntartott Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola, amely mára két megyében, tucatnyi telephelyen végez alapfokú művészetoktatást. Ez a tevékenység részben azt a célt szolgálja, hogy a régió kisebb településein is elérhetővé váljon a különféle művészeti ágakkal való ismerkedés lehetősége, részben igyekszik megvalósítani egy egységes szemléletű, magas színvonalú képzést.

Az évek alatt több ezer diák fordult meg az intézmény falai között, és közülük sokan megfogalmazták a továbblépés lehetőségének igényét. Mi pedig teljes mértékben jogosnak tartottuk ezt az igényt, mivel úgy gondoljuk, hogy egy kitaposott úton is csak előre érdemes menni. Éppen ezért a Művészetért Közalapítvány 2006. szeptemberétől útjára indította Bodajkon a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnáziumot, ahol a művészeti képzés iránt érdeklődők középiskolai keretek között ismerkedhetnek tovább a különféle művészeti ágak mesterfogásaival.

 

A Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola Bodajkon, festői környezetben, az egykori Marsovszky-villa épületében található. Az évszázados parkkal körülvett iskolaépület ad helyet a középiskolai és művészeti képzésnek - de emellett kirándulások központjául, alkotótáborok helyszínéül is szolgál, a középiskola megalapítását követően pedig a jogszabályi előírásoknak mindenben megfelelő, nagyszabású belső átalakítással vált alkalmassá a középiskolai képzés befogadására.