Aktuális pályázatok

                                

Tehetségek programjai a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskolában

 

A bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti iskolában a tehetséggondozásra irányuló programok központi szerepet kapnak. Az intézmény igyekszik minél több forrást biztosítani a diákok, és az őt felkészítő pedagógusok számára, és lehetőség szerint ehhez pályázati forrásokat is igénybe venni. Öröm számunkra, hogy az elmúlt években ezen a területen jelentős sikereket értünk el, és az idei tanév során is sikerrel pályázott az intézmény.

A 2015/2016. tanév második félévében két művészeti területen – képzőművészet, zeneművészet - indul kiemelt jelentőségű tehetséggondozó munka, amelyeknek a megvalósításához szükséges forrást a Nemzeti Tehetség Program biztosítja.

„A „mintázás”, mint a tehetségazonosítás – és fejlesztés egyik legkiválóbb eszköze” címmel a képzőművészetek területén indul egy „új kezdeményezésű” komplex tehetségazonosító, tehetséggondozó program az alapfokú képzőművészeti oktatásban részt vevő diákok számára. A 60 órás program során „mintázást” fognak tanulni, amely komplex módon fejleszti elsősorban a térlátást, a művészi kifejező készséget. A program kiegészül egy 3 napos tehetséggondozó művészeti táborral, valamint egy 1 napos tanulmányi úttal, amely során Budapestre látogat a programba bevont 16 diák. A megvalósítást a 1 515 000 Ft-tal támogatja a Nemzeti Tehetség Program.

A zeneművészeti program során 8 jazz zene iránt kiemelten érdeklődő, azon a területen kiemelkedően tehetséges, vagy annak ígérkező zenész számára valósítunk meg a választott szakmához kapcsolódó (jazz zenész, jazz énekes) elméleti és gyakorlati ismereteket elmélyítő komplex tehetséggondozó programot. A program során az egyéni fejlesztések mellett kiemelt szempont a zenekarban történő közös zenélési képesség fejlesztése. A megvalósítást 1 995 000 Ft – tal támogatja a Nemzeti Tehetség Program.

 

A tervezett programok várhatóan 2016. június hónapban zárulnak.